logo HVRT
 
HVRT vzw
WACHTDIENST
HUISARTSEN
PROJECTEN
 
   
  Webdesign: Media Minded
Zorgtrajecten

Het aantal mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes en chronische nierinsufficiëntie is de laatste jaren sterk toegenomen. Deze aandoeningen kennen vaak een sluipend verloop en kunnen op lange termijn leiden tot ernstige verwikkelingen. Deze verwikkelingen kunnen vermeden worden, maar dit vereist een specifieke aanpak. Om deze specifieke aanpak te organiseren, werden de zorgtrajecten in het leven geroepen.

Wat is een zorgtraject?
Een zorgtraject organiseert de aanpak, de behandeling en de opvolging van een patiënt met een chronische ziekte. Een zorgtraject berust op de samenwerking tussen 3 partijen, namelijk de patiënt, zijn huisarts en zijn specialist. Het zorgtraject begint na ondertekening van een zorgtrajectcontract door de 3 partijen en loopt gedurende 4 jaar. Om de patiënt te ondersteunen zijn er mogelijk nog andere zorgverleners betrokken zoals een diabeteseducator, een diëtist, een podoloog,… Een multidisciplinair team van zorgverleners werkt samen met de patiënt aan een gezonder en langer leven.

Wie komt ervoor in aanmerking?
Momenteel is een zorgtraject voorzien voor bepaalde patiënten met chronische nierinsufficiëntie of diabetes type 2 tijdens bepaalde fasen van die ziekten.

Meer info?
Op www.zorgtraject.be komt u meer te weten over de voorwaarden en voordelen van een zorgtraject.