logo HVRT
 
HVRT vzw
WACHTDIENST
HUISARTSEN
PROJECTEN
 
   
  Webdesign: Media Minded
Vitalink - Uw gezondheidsdossier

VITALINK

Vitalink is een nieuw, digitaal platform van de Vlaamse overheid. Zorgverleners en welzijnswerkers delen er belangrijke informatie over hun patiënten of cliënten. Dit bevordert niet alleen de samenwerking, maar garandeert ook de beste medische begeleiding. Want dankzij Vitalink beschikt iedere zorg- en hulpverlener over correcte en volledige informatie. In een eerste fase bevat Vitalink enkel informatie over uw geneesmiddelenverbruik: welke medicatie neemt u?, in welke vorm?, hoe vaak?, ... Later worden ook de gegevens over uw vaccinaties en eventuele allergieën erin opgenomen.

Voor wie?
U en de huisarts die uw globaal medisch dossier beheert, hebben automatisch toegang tot uw gezondheidsdossier. Maar alle andere zorg- en hulpverleners moeten uw toelating hebben om de gegevens in te kijken.

Privacy
Vitalink deelt alleen de gegevens die nodig zijn voor uw behandeling. De informatie kan enkel worden bekeken door u, uw huisarts en de zorg- en hulpverleners die hiervoor uw toestemming kregen. Zelfs de technici die het platform onderhouden, hebben geen toegang tot uw gegevens. Bovendien registreert het platform wie uw gegevens raadpleegde, zodat eventueel misbruik kan worden opgespoord.

Proefproject
Momenteel zit Vitalink in een testfase. Gedurende zes maanden wordt het project uitgeprobeerd in vier regio's, waaronder de regio rond Turnhout. Is de evaluatie positief, dan wordt Vitalink in heel Vlaanderen opgestart.

Links (enkel voor wie deelneemt aan het proefproject)

  • Toegangsrechten
    Via de website www.ehealth.fgov.be kunt u zorgverleners toegangsrechten geven om uw dossier in te kijken.
  • Gezondheidsdossier
    Uw medicatieschema (de eerste kijk op uw gezondheidsdossier) openen is mogelijk via https://www.healthconnect.be/Vitalinkviewer. Hier kunt u een programma op uw eigen computer installeren, dat toegang geeft tot uw eigen dossier op Vitalink. Een handleiding voor het installeren en gebruiken van deze viewer vindt u hier: http://www.healthconnect.be/Vitalinkviewer/handleiding.pdf
  • Problemen?
    Tijdens de testperiode is het belangrijk om een zicht te krijgen op alle problemen die zich voordoen. Daarom wordt u gevraagd om alle problemen te signaleren via een van uw zorgverleners.
  • Voor uitgebreide informatie kunt u terecht bij uw huisarts of apotheker, op de website www.vitalink.be of via het nummer 1700.